10 jaar pakketjeskampioen van Mobiel.nl

10 jaar pakketjeskampioen van Mobiel.nl

Magazijnheld Michael stond al op 15-jarige leeftijd na school pakketjes van Mobiel.nl in te pakken. Inmiddels heeft hij al 10 jaar bij Mobiel.nl op de teller en mag Michael zichzelf Logistiek teamleider noemen. Best een mijlpaal, vinden wij. Daarom vroegen we hem naar zijn ervaringen in de afgelopen 10 jaar.

Alweer 10 jaar bij Mobiel.nl! Gefeliciteerd! Hoe voelt dat?
“Dank je wel! Ik moet bekennen dat ik toen ik op mijn jubileumdag het magazijn in liep wel even dacht: wauw, ik ben nog zo jong en toch alweer 10 jaar bij het bedrijf. Dat is toch niet zo vanzelfsprekend meer tegenwoordig. Zeker niet op deze leeftijd. Ik ben heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen om zo jong door te groeien in mijn functie.”

Hoe heb je je 10-jarig jubileum gevierd?
“Overal door het pand hingen foto's van mij en het magazijn was versierd met slingers toen ik binnenkwam. Er werd een speciale trofee overhandigd met daarop de tekst: ’10 jaar pakketjeskampioen van Mobiel.nl’. Thomas (één van de directeuren) had zelfs vanaf zijn vakantiebestemming een videoboodschap voor mij gemaakt. Heel speciaal. Ik was wel een beetje geëmotioneerd van alle aandacht. Je voelt je op zo’n dag toch extra gewaardeerd.”

Terug naar 2007. Hoe ben je bij Mobiel.nl – toen nog Studentmobiel- terechtgekomen?
“Tijdens het uitlaten van de hond zag ik een briefje op de deur van het pand hangen met een vacature voor het magazijn. Ik kan me nog goed herinneren dat ik vervolgens als 15-jarige jochie aan de hand van mijn moeder (ja, echt, ze hebben het er nog over) kwam vragen of ze een bijbaantje voor me hadden. Mijn moeder riep meteen: ‘hij kan morgen beginnen, hoor!’ Zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag stond ik na school in het magazijn pakketjes in te pakken. Als het nodig was hielp ik met het aansluiten van contracten en het bellen op de klantenservice.”

Wat is je vooral bijgebleven van die beginjaren?
“De directeuren draaiden zelf nog volledig mee op de werkvloer. Alles ging in een stroomversnelling. Eerst deden we bijna alle aansluitingen met de hand, maar in de loop der tijd werden processen steeds meer geautomatiseerd. Iedereen was vooral bezig om de groei in goede banen te leiden. We waren echt een op elkaar ingespeeld team.”

Wat zijn de grootste veranderingen die je hebt meegemaakt?
“De verhuizing van drie jaar geleden naar het nieuwe pand was vooral voor het magazijn dé verandering waar we aan toe waren. We gingen van een piepklein magazijntje naar een drie keer zo grote ruimte met alles erop en eraan.

Ook de naamswijziging naar Mobiel.nl is een verandering die ik niet snel zal vergeten. Ik ben echt met Studentmobiel opgegroeid, en opeens moest ik omschakelen. In het begin vond ik dat nog weleens moeilijk, maar nu vind ik het een prachtige naam en een hele mooie stap vooruit. Eigenlijk wende het heel snel.”

Wat is het geheim van 10 jaar met plezier naar je werk gaan?
“Ik heb een heel mooi team achter me staan waar ik enorm trots op ben. Het is heel fijn dat we in het magazijn zo eensgezind zijn. We gaan er met zijn allen voor en proberen zoveel mogelijk klanten blij te maken. Daarbij is het belangrijk om alles als een uitdaging te benaderen, in plaats van als een obstakel. Ik ga eigenlijk nooit met tegenzin naar mijn werk.”

Wat zijn je hoogtepunten van 10 jaar Mobiel.nl?
“Ik heb heel veel mooie dingen meegemaakt. Maar als ik hoogtepunten moet kiezen zijn dat denk ik het uitje naar Parijs en de skivakanties naar Sölden en Winterberg. Heel gaaf om met het hele team zo’n reis te maken.”

Op naar de volgende 10 jaar?
“Wat mij betreft wel. Ik zie weinig redenen om nu te zeggen dat het zo goed is geweest. Ik heb nog iedere dag uitdagingen in mijn werk. Bovendien zijn er genoeg plannen om de komende 10 jaar nog meer voor elkaar te krijgen!”

Geschreven door:

Nicole

Copywriter

"Verhalen van én over Mobiel.nl. Voor een copywriter de krenten in de pap."

Geplaatst: 29-03-2017