2018, wat was je mooi!

2018, wat was je mooi!

Nadat we de laatste restjes poedersuiker hebben opgeveegd met een wat taaie oliebol, alle lege champagneflessen naar het glashiernamaals hebben gebracht, iedere ruimte van ons pand kerstboomvrij hebben gemaakt en elkaar allemaal het allerbeste voor 2019 hebben gewenst hebben we eindelijk tijd om terug te kijken op 2018. Want wat was het weer een prachtjaar. Wat is er weer veel gebeurd. En wat nemen we jou hier graag in mee.

Wie slim kiest, kiest mooie samenwerkingen

We hebben 16 jaar met trots de naam Studentmobiel gedragen. Het is dan ook best (pas op: jeukwoordenalert) een uitdaging om bij iedereen tussen de oren te krijgen dat we nu Mobiel.nl heten. Daarom ging in april onze merkcampagne ‘Wie slim kiest, kiest Mobiel.nl’ van start en zijn we een aantal heel gave samenwerkingen aangegaan. Omdat onze nieuwe tv-commercials 50 tinten groen bevatten en kameleons en papegaaien een hoofdrol spelen aarzelden we geen moment toen we de kans kregen om Expeditie Robinson te sponsoren. Het hele seizoen waren we in de reclameblokken rondom het programma te bewonderen.

Ook online zijn we samen gaan werken met twee flinke namen: Bol.com en Samsung. Wie op de website van Samsung of in de winkel van ons allemaal op zoek is naar een nieuwe smartphone kan 'm nu heel makkelijk combineren met een abonnement. De klant wordt doorgelinkt naar Mobiel.nl en wij helpen hem slim zelf de juiste keuze te maken.

Zo vlak na oud & nieuw is het een beetje cheesy maar toch leuk om als klap op de vuurpijl te mogen vertellen dat we vanaf 2019 een partnership aangaan met Radio 538. Van maandag t/m donderdag kunnen luisteraars hun 5 favoriete platen voor de Mobiel.nl Dag Top 5 kiezen. Iedere vrijdag is het 4 uur lang meezingen en
-swingen met de 538 TOP 50. En dat de komende drie jaar! Dj’s Ivo van Breukelen en Barend van Deelen hebben er, net als wij, zin in.

Zo Mobiel.nl zijn wij

In september hebben we onze collega’s gevraagd de enquête “Hoe Mobiel.nl ben jij?” in te vullen.
Bijna iedereen geeft aan goede vrienden te hebben gemaakt op de werkvloer. Hoe gaaf is dat? Dit verklaart meteen ál die leuke dingen die ook na werktijd voor, door en met elkaar georganiseerd worden. Daarnaast geven collega’s aan dat ze fijn samenwerken en dat ze met hun team bijdragen aan de doelstellingen van Mobiel.nl. Ontzettend mooie resultaten, waar we onszelf en elkaar een enorme schouderklop voor mogen geven.

Natuurlijk levert ieder onderzoek ook verbeterpunten op, waar we direct mee aan de slag zijn gegaan. De vraag naar betere interne communicatie hebben we beantwoord met ons fonkelnieuwe kennisdelingsplatform Smart. Met vertegenwoordigers uit alle teams hebben we een prachtig en praktisch platform ingericht waarin al onze informatiestromen gebundeld worden en we collega’s nog meer betrekken bij het reilen en zeilen binnen Mobiel.nl. Om aan de leergierigheid van onze collega’s tegemoet te komen zijn we van start gegaan met de Mobiel.nl Masterclasses. Inmiddels zijn we al heel wat slimmer geworden. Nieuwsgierig geworden? Masterclass-koningin Kim heeft hier een poosje terug een ontzettend leuke blog over geschreven.

Mobiel.nl in beweging

Ons sportieve goede voornemen voor 2018 hebben we meer dan waargemaakt. Een hele club collega’s stoof of strompelde over de finishlijn van de Leiden Marathon. En eentje passeerde ‘m geblesseerd achterop een quad. Geen medaille rijker, wel een mooi verhaal. Een groepje snelheidsduivels holt nog steeds iedere maandag van Leidschendam naar Leiden en de eerste inschrijvingen voor hardloopwedstrijden in 2019 zijn al gedaan.

Ook de collega’s die zich liever op wielen verplaatsen kwamen aan hun trekken. Het Mobiel.nl Wielerteam zag dit jaar het levenslicht. Er is weinig fijners dan de werkdag afsluiten met een goed bord pasta en een rit in de avondzon. We houden nu even winterslaap, maar zodra de lente is begonnen is racen we weer iedereen voorbij in onze nieuwe Mobiel.nl fietsoutfit.

Ook onder werktijd -zonder hardloopschoenen of bibshort aan- hebben alle Mobiel.nl’ers weer hun beste beentje voor en hun schouders eronder gezet. Als je op sommige momenten je neus om de hoek stak van het magazijn, de dev-room, de klantenservice of iedere andere willekeurige ruimte zag en róók je gewoon dat er topsport bedreven werd.

Café Mobiel.nl

Als werkgever kun je jezelf niet eindeloos profileren als bedrijf met de beste borrelcultuur van heel het universum. Maar stiekem hebben we dat wel. En af en toe mogen we ons daarvoor best een beetje op de borst kloppen. Ook 2018 stond weer bol van de onvergetelijke feestjes. We organiseerden The Mobiel.nl Music Awards om onze nieuwe campagne te vieren, toverden in de zomer de parkeerplaats om tot BBQ walhalla en sloten het jaar af met opnieuw een fantastische kerstborrel inclusief de door onze developers ontwikkelde photobooth én een aantal speechende collega’s. En verder proostten we iedere week op het weekend, namen providers ons mee op uitjes en organiseerden collega’s tussendoor ook het nodige moois. Wij Mobiel.nl’ers hebben bijvoorbeeld onze eigen draai gegeven aan Utrechtse kroegentocht de Zwarte Piste. Na de twee Leidsche edities in voorgaande jaren was de Glibber Piste in maart opnieuw een groot succes. Knarsetandend moeten de Leienaren echter toegeven dat de Haagsche Piste -met spectaculaire afsluiting in de karaokebar- later in het jaar de eerdere pistes overtroffen heeft. Hoog tijd voor revanche in 2019!

En verder in 2019?

Samen met al onze slimme collega’s met stuk voor stuk superkrachten maken we er weer een fantastisch en succesvol jaar van. We behouden natuurlijk onze drive om te blijven ontwikkelen, groeien en verbeteren. Met de bestaande, kersverse en komende partnersamenwerkingen willen we Mobiel.nl nóg meer op de kaart zetten als absolute telecomexpert. En stilletjes begint onze masterclass- en borrelkalender al aardig vorm te krijgen. Heb jij zin om je in het nieuwe jaar hierbij aan te sluiten? Bekijk dan eens onze vacatures of ga ervoor en stuur een open sollicitatie naar werken@mobiel.nl.

Geschreven door:

Maartje

Medewerker personeelszaken

"Wordt maar wat blij van werken bij Mobiel.nl"

Geplaatst: 04-01-2019