De podcastpitch

De podcastpitch

Een poosje geleden tipte Nicole in deze blogpost op Mobiel.nl 10 podcasts. Onze collega’s konden het daarna niet laten om ook wat podcasts te pitchen. Heerlijk om te luisteren tijdens je blokje om na weer een werkdag in pyjama. En daarna nog even tijdens het koken. En later op de avond onder het puzzelen. Binge-listening gegarandeerd dus.

Richard pitcht StartUp

StartUp vertelt het verhaal van een Amerikaan die een podcastbedrijf begint, Gimlet. Behoorlijk meta dus. In het eerste seizoen documenteert hij het proces vanaf het geld ophalen bij investeerders tot het moment dat enkele podcasts het levenslicht zien. Na een klein uitstapje in de daaropvolgende seizoenen, is hij in seizoen 4 terug bij Gimlet. Met als klap op de vuurpijl de verkoop aan Spotify voor het luttele bedrag van 200 miljoen euro. De maker schuwt zichzelf niet, hij stelt zich kwetsbaar op. Erg fascinerend om een 'kijkje' achter de schermen te krijgen bij het onderhandelingsproces. En heus niet alleen voor mij als podcastfanaat.

Luister StartUp

Richard pitcht ook Een podcast over media

Twee goede vrienden, Alexander Klöpping (ex-DWDD, eindbaas Blendle) en Ernst-Jan Pfauth (ex-NRC, eindbaas De Correspondent) praten over media. Al kom je er snel achter dat media een zeer ruim begrip is. De interactie tussen de twee goede vrienden is erg leuk om naar te luisteren. Ideaal luistervoer als jij je innerlijke nerd koestert en lifehacking niet schuwt. Juist nu!

Luister Een podcast over media

Joost pitcht De Derde Helft

Een voetbalpodcast van vier studentikoze eredivisieliefhebbers die ook in deze tijden zonder voetbal gewoon steevast blijven opnemen. Zelf beschrijven ze zich als een eredivisiepodcast met sterke analyse en slappe humor en daar is geen woord van gelogen. Vooral de rubriek 'het weetje dat je niet wilde weten' is vaak erg goed.

Luister De Derde Helft

Ilja pitcht Ghibliotheque

Ben je tijdens het uitspelen van Netflix al eens een film van Studio Ghibli tegengekomen? Dit is een inmiddels behoorlijk legendarische animatiestudio uit Japan. In deze podcast volg je een Ghibli expert en een Ghibli noob tijdens hun ontdekkingsreis door de wondere wereld van de films van Studio Ghibli.

Luister Ghibliotheque

Ilja pitcht ook The Missing Cryptoqueen

Twee BBC journalisten onderzoeken hoe een slimme Bulgaarse dame miljarden dollars binnen haalt met een nep cryptocurrency pyramide spel en daarna van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn. Een must-listen, ook als je geen snars begrijpt van crypto’s.

Luister The Missing Cryptoqueen

Thomas pitcht NRC Vandaag

's Ochtends wakker worden met ‘hét verhaal van de dag’ zonder dat je er een krant voor open hoeft te slaan. Dat kan met NRC Vandaag. Het leuke is dat het én actueel is én je meteen de diepte in gaat. Nog voordat je je koffie op hebt ben je helemaal bijgepraat.

Luister NRC Vandaag

Dennis pitcht Apodcalypse

Ik twijfelde een beetje of deze podcast geschikt was voor een website die als doel heeft nieuwe collega’s te werven, maar als Koffietijd er aandacht aan besteedt dan durf ik het ook wel. In de opruim- en afstofwoede die het land heeft geteisterd kwam Ryanne van Dorst erachter dat ze ontzettend veel platen heeft waarvan ze niet meer wist dat ze ze had of die ze eigenlijk niet zo goed kent. En nu het einde van de wereld nadert vond ze het wel een goed idee om haar verzameling nog een keer te beluisteren. Voor ons een geluk dat we daarvan mogen meegenieten in deze podcast.

Luister Apodcalypse

Maartje pitcht Bob

Apodcalypse heb ik nog niet geluisterd maar ik vermoed dat Bob op een aantal fronten de tegenhanger is. Bob was mijn eerste kennismaking met podcasts en ik was meteen hooked. De 84-jarige Vlaamse Elisa vertelt haar dochters opeens over haar jeugdliefde Bob. En daar blijft het niet bij. Ze vertelt zelfs dat ze zelfs een kindje met hem heeft gekregen maar dat aan een klooster af heeft moeten staan. Een heel interessante zoektocht naar ‘d'n Bob’ volgt. Niet alleen langs de jeugd van de twee tortelduifjes, maar ook langs allerlei geheugenexperts. Want hoe betrouwbaar zijn de herinneringen van Elisa? Eén ding is zeker: Elisa sprankelt door je oordopjes en pakt je helemaal in met haar zangerige Vlaams en lieve gegiechel.

Luister Bob

Geschreven door:

Maartje

Medewerker personeelszaken

"Wordt maar wat blij van werken bij Mobiel.nl"

Geplaatst: 06-05-2020