Een nieuwe naam: Mobiel.nl

Een nieuwe naam: Mobiel.nl

Op 14 januari stonden we nietsvermoedend met het hele team te proosten op het nieuwe jaar. Iedereen werd bij elkaar geroepen, want Thomas en Lucas (de twee oprichters) hadden groot nieuws. En daar stonden ze, op hun stoel in de kantine. Het grote nieuws was dat we voortaan met de naam Mobiel.nl verder gaan. Dit om te benadrukken dat iedereen bij ons een abonnement kan afsluiten, en niet alleen studenten.

Wie, wat, wanneer?
Om een duidelijk beeld te krijgen van wat er moest gebeuren en door wie, werd er een uitgebreide planning opgesteld. En wat kwam er veel bij kijken: een nieuwe huisstijl, designs, wijzigingen aan de website, T-shirts voor het servicepunt en domeinnamen. Iedere dag konden we weer wat punten van ons lijstje strepen, en voor we het wisten was het 6 maart. Sinds die dag heten we officieel Mobiel.nl. Een spannende dag. De eerste uurtjes stotterden we nog weleens als we de telefoon opnamen: “Studentmobiel…eh Mobiel.nl, goedemorgen”. Na wat gênante versprekingen en met behulp van heel wat post-its op de telefoons en computers wende het gelukkig snel.

Transitiefase
De volgende stap was het informeren van onze trouwe klanten; een belangrijk moment. Met een naamswijziging ontstaat er namelijk al snel verwarring bij klanten. Op 7 maart stuurden we vanuit studentmobiel een mail naar al onze klanten met de aankondiging dat we voortaan als Mobiel.nl door het leven gaan. In de weken daarna was de naam Studentmobiel bewust nog zichtbaar in onze communicatie. Ongeveer 3 maanden is er gebruik gemaakt van een "transitielogo" om de boodschap van de naamswijziging zo goed mogelijk te verspreiden.

Vanaf nu Mobiel.nl
Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en weten we eigenlijk niet beter meer. We communiceren nu zelfs alleen nog met de naam Mobiel.nl. Onze nieuwe collega’s -en dat zijn er een hoop- hebben de tijd van Studentmobiel bovendien nooit meegemaakt. En als een collega het per ongeluk over Studentmobiel heeft, lachen we daar gewoon om met z’n allen. We werken er nog iedere dag hard aan om mensen te vertellen wie Mobiel.nl nou eigenlijk is en waarvoor je bij ons terecht kunt. Al met al zijn we ontzettend trots op wat we in zo’n korte tijd met elkaar hebben bereikt. Op naar nog veel meer bijzondere mijlpalen!

Geschreven door:

Nicole

Copywriter

"Verhalen van én over Mobiel.nl. Voor een copywriter de krenten in de pap."

Geplaatst: 14-11-2016