In gesprek met scrum master Marco en developer Peter

In gesprek met scrum master Marco en developer Peter

Marco en Peter vervullen allebei een belangrijke rol binnen het snelgroeiende developmentteam. Marco als scrum master, Peter als developer. De twee gingen in gesprek over het reilen en zeilen van hun afdeling.

Wat houdt een functie als scrum master en developer bij Mobiel.nl in?
Peter: “Ik hou mij als developer vooral bezig met het (door)ontwikkelen van alle systemen waarmee wij dagelijks werken binnen het bedrijf. Doordat ik eerst twee jaar op de orderadministratie heb gewerkt, had ik al veel kennis van deze processen.”
Marco: “Als scrum master begeleid ik het developmentproces, dat we continu verbeteren. Ik zorg bijvoorbeeld dat er goed samengewerkt wordt via de scrummethode en dat er een duidelijke planning is. Daarnaast voer ik onder meer testwerk uit voordat werk naar productie gaat, denk ik mee over de inrichting van allerlei vraagstukken voor development en ondersteun ik de product owner.”

Hoe ziet de structuur van de afdeling eruit?
Marco: “De developers en designers zijn sinds februari opgedeeld in twee teams. Waar team 1 zich vooral richt op alles dat zichtbaar is op de website, is team 2 voornamelijk verantwoordelijk voor alles dat na de sale komt en achter de schermen gebeurt. In ieder team is een mix zichtbaar van juniors en seniors. Omdat we hard groeien komt er waarschijnlijk snel een derde team. Uiteraard schakelen de teams ook nog met elkaar.”
Peter: “Het is een bewuste keuze dat nieuwe medewerkers naast iemand met veel ervaring zitten. Er is een hoop nieuwe informatie voor nieuwe medewerkers, dus het is fijn als ze voor vragen terecht kunnen bij developers die alle systemen goed kennen. Doordat we hard groeien is het aan het team om nieuwe collega’s snel op te nemen in de groep; we kunnen ons werk niet zomaar een week parkeren omdat het team is uitgebreid. Dat is soms een uitdaging, maar het dwingt ons wel om een nieuwe collega snel wegwijs te maken in zijn werk.”

Hoe gaat het developmentteam te werk?
Marco: “Iedere twee weken leveren we een sprint op. De kracht van werken in sprints is dat we snel werkende code opleveren en daarna verbeteren als het nodig is. Per team doen we een ‘stand up’, een dagelijks contactmoment van maximaal een kwartier om die dag door te spreken. We hebben daarnaast elke week een ‘refinement sessie’, waarin we de toekomstige stories (het werk dat op de planning staat) met elkaar bespreken en de complexiteit inschatten. Aan het einde van een sprint bepalen we samen wat er de volgende sprint wordt opgepakt. Na iedere sprint vindt er een ‘retrospective’ plaats, waarbij we terugblikken op het werk van de afgelopen twee weken. Dit doen we om continu te blijven leren van dingen die beter kunnen.”

Wat maakt werken op deze manier zo prettig?
Peter: “Door de stand up ben je constant op de hoogte van het werk van je collega’s. Ondanks dat de afdeling hard groeit, zijn de lijntjes binnen het team korter sinds we in twee teams werken. Het was voorheen lastig om up-to-date te blijven. Nu maken we makkelijk onderling afspraken, verdelen we het werk beter en geven we gerichte feedback op elkaar. Dat werkt erg prettig en overzichtelijk.”
Marco: “Doordat je in een klein team werkt, krijg je het gevoel dat je het echt samen doet. Je verstoppen is nu geen optie meer. Je wordt er vanzelf bij betrokken, en er wordt om iedereen zijn mening gevraagd. Openheid en eerlijkheid is hierbij heel belangrijk.”

Peter: “Klopt, het valt nu veel meer op als iemand zich stilhoudt. Als je met zijn twaalven zit, heb je dat minder door. Ik besef nu wel dat je als developer zelf veel invloed hebt op hoe dingen lopen. Als we de sprint niet op tijd afhebben, probeer ik dit op mezelf te betrekken in plaats van te klagen. Het is goed om je ervan bewust te zijn dat je het zelf ook prettiger kan maken en dat je van veel situaties alleen maar kan leren.”

Marco, jij bent er sinds januari. Hoe reageerde het team op jouw komst?
“Voor sommige collega’s was het best ingrijpend. Ze moesten met een nieuwe werkwijze leren omgaan. Daar moet je voorzichtig mee zijn.”
Peter: “Het is eigenlijk ook wel een aparte rol. Iedereen wist waar je voor kwam en dat er vroeg of laat iets ging veranderen. Vanuit het developmentteam was er ook de wens om het proces te professionaliseren, maar tegelijkertijd stonden we al klaar met onze bokshandschoenen voor het geval er te rigoureus werd ingegrepen.”
Marco: “Ja, ik merkte wel dat sommige collega’s graag aan het vertrouwde vasthielden. Ik denk dat iedereen er inmiddels wel van overtuigd is dat dit veel beter werkt. Het scheelt dat ik werken met scrum altijd heb zien slagen bij andere bedrijven. Dat gaf me genoeg vertrouwen.”

Wat zijn volgens jullie de grootste veranderingen sinds de komst van Marco?
Peter: “Vroeger zat iedereen op zijn eigen eilandje. Je hoeft nu niet meer naar de andere kant van de kamer te lopen om iets te bespreken. Ik zit nu naast de mensen waarmee ik veel samenwerk.”
Marco: “Iedereen zat vroeger inderdaad verspreid. De werkzaamheden waren ook niet aan elkaar gekoppeld. Nu proberen we als team aan één groot onderwerp te werken. Ik denk ook dat we hierdoor veel hechter zijn geworden. Je hebt een gezamenlijk doel. We bespreken als team de ‘story’ voordat we van start gaan en stellen elkaar de juiste vragen.”
Peter: “Wat ook fijn is dat we niet meer zo afhankelijk zijn van één persoon met bepaalde kennis over een onderwerp. Vroeger hadden we dan nog weleens een probleem. Nu weet iedereen wat er speelt.”

Waar zijn jullie het meest trots op binnen je werk?
Peter: “Ik ben trots op wat wij als team kunnen bereiken. Hoe je van niets iets kunt maken en het werk van je collega’s hiermee makkelijker maakt.”
Marco: “Je hebt nu ook iedere twee weken de kans om trots te zijn. We halen een sprint en er staan weer mooie functionaliteiten live voor klanten en collega’s. Ik ben ook heel trots op de veranderingen die we hebben meegemaakt.”

Wat vinden jullie het leukst aan werken bij Mobiel.nl?
Marco: “Dat we relatief klein zijn en alles in house doen. Vanaf het moment dat de klant op bestellen klikt totdat PostNL het pakketje komt ophalen.”
Peter: “Ik heb het gevoel dat ik iedere dag iets kan bereiken. Iedereen kent elkaar en er is geen hiërarchie. Ik heb het tot nu toe altijd naar mijn zin gehad binnen het bedrijf. Ik ben naast mijn studie begonnen en nooit meer weggegaan.”

Wat zouden jullie elkaar nog mee willen geven?
Marco: “Soms zijn we een trein die constant doordendert. Fijn is dat jij niet alleen in de waan van de dag leeft, maar de goede vragen stelt op het juiste moment. Over de gevolgen voor later en het totaalplaatje. Dat is waardevol voor een developer.”
Peter: “Ga zo door. Ga niet achteroverleunen, maar blijf kritisch. Er zijn altijd dingen in het proces te verbeteren. Ik vind het heel prettig samenwerken.”

Geschreven door:

Nicole

Copywriter

"Verhalen van én over Mobiel.nl. Voor een copywriter de krenten in de pap."

Geplaatst: 01-06-2017