Paula en Suviënka over doorgroeien bij Mobiel.nl

Paula en Suviënka over doorgroeien bij Mobiel.nl

Na een vliegende start bij de klantenservice, klommen Suviënka en Paula op naar een andere functie binnen het bedrijf. Suviënka houdt zich als Bedrijfsjurist sinds een jaar bezig met juridische vraagstukken van het bedrijf. Als Functioneel tester is Paula sinds enkele maanden druk met het testen van technische vernieuwingen en verbeteringen voor de website. Paula en Suviënka vragen elkaar het hemd van het lijf en delen hun ervaringen over doorgroeien binnen Mobiel.nl.

Paula: Suviënka, wat heeft jou gemotiveerd om te solliciteren op de functie van Bedrijfsjurist?
Suviënka: Ik ben bezig met de laatste fase van de studie Rechten; een studie die heel goed aansluit bij de functie. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging binnen het bedrijf, dus ik dacht: nooit geschoten is altijd mis. Best spannend, want bij de functie-eisen in de vacature stond dat je WO-afgestudeerd moest zijn. Toen ik aangaf dat ik graag intern wilde solliciteren bleek dit gelukkig geen probleem te zijn. Hoe kwam de functie van Functioneel tester eigenlijk bij jou op je pad?
Paula: Ik heb iets heel anders gestudeerd, namelijk Onderwijskunde. Eigenlijk was ik vroeger al geïnteresseerd in IT en veel bezig met computers. Het oplossen van virussen of muziek op de eerste iPod van mijn zus zetten, bijvoorbeeld. Ik zag de vacature voor Functioneel tester voorbij komen en zag dit als een mooie kans om te solliciteren.
Suviënka: Dus eigenlijk schuilt er een grote IT’er in jou.

Suviënka: Hoe zorgde je dat Mobiel.nl jouw talent zag?
Paula: De functie sluit goed aan bij wat ik hiervoor deed: ik heb een opleidingstraject voor de klantenservice ontworpen en communiceerde veel met andere afdelingen. Ik denk dat het tijdens mijn sollicitatiegesprek een voordeel was dat ik voorbeelden kon geven uit de praktijk bij Mobiel.nl. En jij?
Suviënka: Ik heb het op de werkvloer vaak over mijn opleiding gehad en mijn ambities uitgesproken. Op de klantenservice zocht ik bijvoorbeeld weleens juridische vragen uit. Mijn motivatie en aansluitende opleiding hebben ervoor gezorgd dat ik de functie kreeg.

Paula: En toen was je ineens Bedrijfsjurist. Hoe voelde dat?
Suviënka: Ik was superblij en ook een beetje onzeker over wat er op mijn pad kwam. Ik behaalde iets dat ik in eerste instantie niet dacht te kunnen behalen door alle functie-eisen. Toen ik begon met inwerken kwam er veel informatie op me af. Het voelde een beetje alsof je je rijbewijs haalt en denkt: o my god, nu kan niemand meer ingrijpen als ik iets verkeerd doe.
Paula: Doe je dit helemaal alleen?
Suviënka: Ja, maar ik kan altijd om hulp vragen bij collega’s die al veel ervaring hebben binnen de telecomwereld.
Paula: Je werkte op de klantenservice veel in teamverband, en nu niet meer.
Suviënka: Ik werk wel alleen, maar het voelt niet zo. Ik heb veel te maken met andere afdelingen. Als ik dingen tegenkom waarvan ik niet weet wat ik ermee moet, heb ik altijd wel een vraagbaak op de afdeling de die er meer over weet. Tot nu toe gaat alles gelukkig erg goed.

Suviënka: Liep jij ergens tegenaan bij de overstap naar je nieuwe functie?
Paula: Nee, eigenlijk niet. Ik was natuurlijk wel zenuwachtig. Ik ging naar een afdeling met mensen die veel kennis van systemen en programmeren hebben en ik kreeg veel informatie. Het team is gelukkig heel aardig, enthousiast en behulpzaam.
Suviënka: Dan rol je er net iets makkelijker in.
Paula: Ja, ze zijn heel enthousiast over wat ze maken. Hierdoor kreeg ik meteen een goed beeld van wat ze doen. Het is veel informatie, maar dat ze je willen helpen staat vast. Eigenlijk ging het meteen soepel en ik kreeg veel positieve reacties.
Suviënka: Nog geen spijt?
Paula: Zeker niet. Ik zit op mijn plek. Het voelt als een goede keuze.

Paula: Hoe draagt Mobiel.nl bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling en groei?
Suviënka: Ik doe regelmatig cursussen. Daar leer ik veel andere mensen uit het vak kennen die hun visie met mij delen. Binnen het bedrijf zijn er ook veel professionals waar ik veel van kan leren.
Paula: Ja, en er staan ook regelmatig interne vacatures open. De mogelijkheid om te solliciteren is er altijd. Hard werken wordt binnen de afdeling vaak ook beloond. Ik kreeg bijvoorbeeld binnen de klantenservice de kans om op eigen initiatief een opleidingstraject op touw te zetten.
Suviënka: Als je je kwaliteiten laat zien, heeft het bedrijf vertrouwen om met je aan de slag te gaan. Zonder diploma krijg je ook mogelijkheden.

Suviënka: Wat vind jij het fijnst aan werken bij Mobiel.nl?
Paula: Hoe iedereen hier met elkaar omgaat. Je voelt je nogal welkom. Aan het begin was ik een onzeker en stil meisje. Dat ben ik nu niet meer. Bij de gezamenlijke lunch leer je iedereen kennen. Je praat over van alles en nog wat. En waarom werk jij zo graag bij Mobiel.nl?
Suviënka: Als ik ’s ochtends opsta, denk ik niet: pfff, ik moet weer aan het werk. Dat komt niet alleen door mijn veelzijdige functie, maar ook door de cultuur. Ik voel me gehoord, en dat is voor mij één van de belangrijkste redenen om plezier in mijn werk te hebben. Als het bedrijf niet leuk was, was mijn werk ook niet leuk geweest. Hoe leuk de functie ook is.
Paula: Ben ik het helemaal mee eens!

Paula: Hoe zou jij Mobiel.nl omschrijven in 3 woorden?
Suviënka: Jong, dynamisch en voortvarend. Toen ik hier in 2014 begon waren we met ongeveer 70 man, en nu met 120. Dynamisch door alles wat er gebeurt, we blijven constant ontwikkelen.
Paula: Dat waren meer dan 3 woorden, hè?
Suviënka: Dat is waar. Maar welke 3 woorden zou jij kiezen?
Paula: Sociaal, klantgericht en professioneel. Professioneel omdat we ons altijd willen verbeteren. Niemand denkt: we zijn er, dus het is goed zo.

Suviënka: Welke tip zou je meegeven aan mensen die willen doorgroeien binnen een bedrijf?
Paula: Blijf solliciteren op vacatures die je leuk vindt, ook al word je soms teleurgesteld. En kijk van tevoren goed of iets écht bij je past.
Suviënka: Functie-eisen moeten je niet meteen tegenhouden om ergens op te solliciteren. Als je denkt dat je een functie aankan, moet je er gewoon voor gaan. Daarnaast moet je gewoon jezelf blijven. Als iets voor je is weggelegd, kom je er wel.
Paula: Je ziet soms dat mensen opgeven na een paar afwijzingen. Dat is zonde.
Suviënka: Voor elke deur die dichtgaat, is er een andere die voor je opengaat. Dat is mijn visie op het leven.

Geschreven door:

Nicole

Copywriter

"Verhalen van én over Mobiel.nl. Voor een copywriter de krenten in de pap."

Geplaatst: 03-05-2018