Slimme gidsen in de jungle

Slimme gidsen in de jungle

De telecomjungle zit vol verrassingen. Voor je het weet slinger je met lianen van opladers over een rivier, hoor je een enge lokroep van een andere provider of beland je in een meer met langlopende contracten. Om onze klanten door deze jungle te begeleiden, hebben we bij Mobiel.nl tegenwoordig aan alleen een zakmes en afritsbroek niet meer genoeg. We willen met zijn allen nóg slimmer en flexibeler worden. Niet alleen om de mobiele jungle te overleven maar ook om iedere andere expeditie in ons leven succesvol te volbrengen. Daarom breiden we de uitrusting van onze telecomgidsen uit.

Dit doen we met het masterclass-programma van Mobiel.nl. Verspreid over het jaar organiseren we masterclasses met verschillende slimme én leuke thema’s. In juni trapten we af met de Geheimen van Excel, gegeven door onze eigen Excel-goeroe Richard. Onder het genot van een croissant en een lekker kopje koffie van Vilter, leerden collega’s onder andere verticaal zoeken en draaitabellen maken. De masterclass was een enorm succes! De derde editie staat alweer gepland en er is een vervolgcursus voor gevorderden georganiseerd.

Het programma is afwisselend. Er is voor ieder wat wils. De masterclasses worden gegeven door zowel interne als externe specialisten. Met Wiro Kuipers beleefden we een jeugdsentiment met LEGO Serious Play. Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar, Janne Verrijeken, liet ons zien hoe we kunnen innoveren met Big Data. Ons eigen teksttalent Nicole gaf de snelcursus copywriting. En dankzij de Pitch Academy blazen wij iedereen omver met een uitmuntende pitch.

Naast de direct toepasbare tips en bewustwording over bepaalde onderwerpen, bieden de masterclasses ook de mogelijkheid je te verdiepen in een compleet nieuw onderwerp. Zo gaf Peter, onze meester in Ruby, een introductie in de wereld van programmeren.

Benieuwd wat we hebben geleerd tijdens de masterclass Programmeren? Volg dan de masterclass vanaf je eigen stoel. Na het afronden van de opdrachten ben jij, net als wij, een stuk “slimmer”.upcase.

Geschreven door:

Kim

Projectmanager

"Fluitend op de fiets naar Mobiel.nl"

Geplaatst: 26-10-2018