Junior software tester

Functieomschrijving

Jij bent net afgestudeerd en op zoek naar een plek waar je met de juiste begeleiding je carrière als software tester een kickstart kunt geven. En die plek bieden wij, we helpen je de fijne kneepjes van het testvak binnen no time onder de knie te krijgen. Als software tester ben je meteen een belangrijk onderdeel bij het ontwikkelen van onze producten: software die de klant in staat stelt de beste keuze te maken voor een nieuwe telefoon, met of zonder abonnement. Jij kunt je met gemak verplaatsen in de eindgebruiker en toetst of elke feature daadwerkelijk doet wat het belooft. Je verzamelt bugs, denkt mee met het team en bent proactief. Met jouw oog voor detail zorg je ervoor dat elke release zonder verrassingen verloopt. 


Dit zijn wij

Tussen al het aanbod van mobiele telefoons en abonnementen de beste deal vinden is best chaotisch. Daarom zijn wij er, Mobiel.nl. Wij zetten alle abonnementen en smartphones overzichtelijk op een rijtje, zodat onze klanten slim zelf kunnen kiezen en kopen wat het beste bij ze past. Dat kunnen we als geen ander en toch willen we er met onze 120 collega’s nóg beter in worden. Een steengoede tester is dan ook precies wat we nodig hebben.

Functievereisten

Dit ga je doen

Als software tester ga je aan de slag in het developmentteam. Het team houdt zich bezig met ons eigen gebouwde e-commerceplatform waar dagelijks duizenden klanten gebruik van maken, maar ook met alle tooling die we intern gebruiken. Alle nieuwe features die gebouwd worden moeten getest worden voor ze live gaan. Jij test dus of onze webshop op alle mogelijke browsers op mobiel, tablet en laptop goed functioneert. Ook test je nieuwe functionaliteiten in onze eigen systemen. Je verplaatst je daarbij steeds in de gebruiker -de klant of je collega's- zodat het opgeleverde werk van het developmentteam precies aan hun wensen en eisen voldoet. Stap voor stap werk je aan een steeds efficiëntere manier van testen, organiseert dit en betrekt stakeholders hierbij.


Dit ben jij

 • Je bent analytisch ijzersterk.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Om te kunnen testen heb je geen programmeerkennis nodig, maar technische affiniteit is een pre.
 • Je hebt oog voor detail en bent allergisch voor fouten.
 • Je vindt het leuk om processen te verbeteren en hier actief in mee te denken. Als je hier al ervaring mee hebt heb je zeker een streepje voor.
 • Je bent communicatief sterk en kan het voortouw nemen wanneer nodig.
 • Je hebt een hbo- of wo-diploma op zak of bent nog hard aan het studeren. 
 • Je bent 32 uur per week beschikbaar als tester. 


Wij beloven

 • We vinden jouw technische ontwikkeling enorm belangrijk. We bieden je dan ook alle begeleiding om het functioneel testen onder de knie te krijgen. En wie weet groei je door naar technisch tester, software developer of business analist.
 • Een goed salaris, 25 vakantiedagen per kalenderjaar (o.b.v. 40 uur), reiskostenvergoeding, pensioenregeling en korting op ál onze toestellen en accessoires.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en goede ideeën. We zoeken iemand die ons helpt Mobiel.nl naar een nog hoger niveau te tillen.


En dit ook

 • Ook buiten het werk doen we af en toe leuke dingen met elkaar. Dat lukt ons zelfs met alle coronamaatregelen nog hartstikke goed, maar toch kijken we uit naar het inhalen van onze bijna heiligverklaarde kerstborrel.
 • We houden van gezelligheid en zijn trots op onze informele cultuur.
 • Koffie in allerlei soorten en maten. Want niet ál onze collega’s nemen genoegen met een lekkere kop automaatkoffie. Je kunt daarom altijd wel ergens een bakkie verse cafetière-, pour over- of filterkoffie scoren.


Zo word jij onze nieuwe Junior software tester

 1. Zin gekregen om te solliciteren? Leuk! We zijn erg benieuwd naar je motivatie en cv.
 2. In een eerste (video)gesprek leren we je graag kennen. We bespreken waarom je bij ons aan de slag wil en wat je van ons verwacht.
 3. Zijn wij -en jij ook- enthousiast geworden na het eerste gesprek? Dan nodigen we je uit voor het tweede gesprek. We kunnen je vragen vooraf een assessment te maken.
 4. Natuurlijk bellen we, na overleg met jou, even met je huidige of vorige werkgever om te horen of zij net zo enthousiast zijn als wij.
 5. Tijd om je contract te ondertekenen. Proost en welkom als tester!


Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.