Junior UX-Designer

Functieomschrijving

Je bent net klaar met je opleiding en staat te popelen om te starten met je UX-loopbaan. Weet je al duidelijk  wat je specialisme is of wil je je graag ontwikkelen op meerdere terreinen? Bij Mobiel.nl kijken we naar wat jou uniek maakt en hoe jij je het beste kunt ontwikkelen. We leiden je op tot UX professional. Je wordt hierbij gecoacht door een senior vakgenoot.


Met jouw studieachtergrond weet je dat een goede gebruikservaring niet enkel de pixels op de juiste plaats betekent. Onderzoek, testen en een korte feedbackloop zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een modern product. Naast het maken van mockups, wireframes en designs, enquêteer, observeer en interview je gebruikers. Je deelt jouw analyse zodat deze gebruikt kan worden in het verdere ontwerp- en ontwikkelproces. 

Je gebruikt wanneer nodig creatieve technieken om teamleden en stakeholders uit te vragen en bij elkaar te brengen.


Dit zijn wij
Miljoenen bezoekers vertrouwen op mobiel.nl voor het vergelijken en kopen van een telefoon met of zonder abonnement. Wij maken het platform dat klanten in staat stelt de beste keuze te maken uit talloze combinaties. Daarom zien we onszelf meer als tech-bedrijf dan als online telefoonverkoper.

Onze klantervaring en duidelijke website worden in talloze klantreacties geroemd. We streven naar een steeds betere online-winkelervaring, die zich aanpast aan onze verschillende productgroepen. Jij bent hierbij als junior UX designer onmisbaar.

Functievereisten

Dit vragen we van jou

 • Je hebt een relevante hbo/wo opleiding afgerond op het gebied van UX/UI design
 • Ervaring met Figma is een pré
 • Je houdt van strak, consistent en slim design
 • Je kan helder communiceren over je werk
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen, waarmee je complexe materie kan doorgronden en de 'vraag achter de vraag' begrijpt
 • Je kan niet wachten om jouw designs te testen met echte gebruikers
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk
 • Je wilt je ontwikkelen tot een allround UX professional en je zet je daar helemaal voor in

Dit hebben wij je te bieden

 • Een goed salaris, 25 vakantiedagen per kalenderjaar (o.b.v. 40 uur), reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling
 • We werken met veel jonge talentvolle collega’s. We vinden jouw ontwikkeling belangrijk, net zoals een goede werk/privé balans en flexibele werktijden
 • Waar je werkt maakt ons niet veel uit, we verwachten je ongeveer de helft van de tijd op kantoor
 • Heb je boeken of ander studiemateriaal nodig? Geen probleem, dat regelen we

En dit ook..

 • Ook buiten het werk doen we af en toe leuke dingen met elkaar. Voor via Zoom een escaperoom, Crazy 88 of bingo spelen draaien wij onze hand niet meer om en we kijken uit naar het inhalen van onze bijna heiligverklaarde kerstborrel
 • We houden van gezelligheid en zijn trots op onze informele cultuur
 • Koffie in allerlei soorten en maten. Want niet ál onze collega’s nemen genoegen met een kop automaatkoffie. Je kunt daarom altijd wel ergens een verse cafetière-, pour over- of filterkoffie scoren

Zo word jij onze nieuwe junior UX Designer

 1. Zin gekregen om te solliciteren? Leuk! We zijn erg nieuwsgierig naar je motivatie en cv en natuurlijk naar je werk. We zien daarom als dat kan ook graag een link naar je portfolio.
 2. In een eerste (video)gesprek leren we je graag kennen. We bespreken waarom je bij ons aan de slag wil en wat je van ons verwacht.
 3. Zijn wij -en jij ook- enthousiast geworden na het eerste gesprek? Dan vragen we je om (thuis) aan de slag te gaan met een opdracht.
 4. In het tweede gesprek bespreken we de opdracht en gaan we dieper in op jouw manier van werken en de keuzes die je hebt gemaakt.
 5. Natuurlijk bellen we, na overleg met jou, even met je huidige of vorige werkgever om te horen of zij net zo enthousiast zijn als wij.
 6. Tijd om je contract te ondertekenen. Proost en welkom!

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.