Overslaan naar content

Senior Backend Developer

 • Leidschendam, Nederland
Development

Functieomschrijving

Jij bent een software developer met een flink aantal jaar ervaring op de teller en je bent toe aan de volgende stap. Jij neemt graag initiatief bij het kiezen van elegante en schaalbare oplossingen voor complexe vraagstukken. Met jouw expertise kan je ons e-commerce platform voor duizenden dagelijkse klanten en meer dan honderd collega’s nog verder helpen doorontwikkelen. Het liefst werk je in een informele omgeving met korte lijnen en je haalt voldoening uit het delen van kennis en inzichten met je teamgenoten. 


Dit zijn wij
  

Miljoenen bezoekers vertrouwen op Mobiel.nl voor het vergelijken en kopen van een telefoon met of zonder abonnement. Onze kracht is om software te maken die klanten helpt om de beste keuze te maken uit oneindig veel combinaties. Het is complexe materie die we op een eenvoudige en doeltreffende manier presenteren.  

Ruim 120 collega’s werken met onze inhouse backend-applicaties om alle bestellingen van A tot Z af te ronden. We hebben grote plannen om ons technische landschap verder uit te bouwen en zien het helemaal zitten dat jij met jouw ervaring ons team komt versterken. 

Vereisten

Dit ga je doen

Als Senior Backend Developer ga je aan de slag in een ambitieus team dat bouwt aan een tiental applicaties die samen de motor vormen van ons bedrijf. Op dit moment bouwen we een nieuw voorraadsysteem met Ruby on Rails 7 en Hotwire. Het doel is een transparant en schaalbaar product te ontwikkelen voor de beste gebruikerservaring voor onze collega’s en klanten. Met jouw aandeel in het bedenken en (door)ontwikkelen van onze applicaties kan je binnen no time een grote impact maken. 


Zo ziet het proces er uit

Vanaf dag één ben je onderdeel van ons Backendteam, bestaande uit twee seniors, een medior en een junior developer. We werken met Scrum en dus bestaat ons proces uit een Refinement, Sprint Planning, Sprint Review en Retrospective en uiteraard beginnen we de werkdag met een Daily Standup. In een sprint van drie weken zijn twee dagen gereserveerd voor beheer zodat de rest van de tijd gericht gewerkt kan worden aan mooie nieuwe features. De afsluiting van de sprint vieren we met de Free Friday, die dag mag je zelf invulling geven aan creatieve features die voor ons als bedrijf interessant zouden kunnen zijn. Immers, af en toe van de gebaande paden afwijken zorgt voor een boel nieuwe inspiratie.


Onze backend stack

 • Ruby on Rails 7.x 
 • Ruby 3.x 
 • Elixir 1.14 
 • GraphQL 


Dit ben jij

 • Je hebt een technische hbo- of wo-opleiding afgerond, zoals Software Engineering. 
 • Je hebt ervaring met talen zoals Ruby, Python, C#, Elixir of Java. 
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als software developer. 
 • Je gaat complexiteit niet uit de weg en houdt van uitdaging en afwisseling in jouw werkzaamheden. 
 • Een innovatieve omgeving waarin jouw bijdrage telt is precies waar je naar op zoek bent. 
 • Je deelt jouw kennis en expertise graag met junior en medior collega's. 
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk. 
 • Je bent op zoek naar gezelligheid op de werkvloer en houdt wel van een pannenkoek of pizza bij onze wekelijkse lunchdates met het team. 


Wij beloven

 • Een goed salaris, 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur), reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding en je doet mee aan onze gunstige pensioenregeling. 
 • Een laptop van de zaak en studie- of cursusmateriaal. 
 • Korting op ál onze toestellen en accessoires. Niet alleen voor jou, ook voor je vrienden en familie. 
 • We hebben het hybride werken omarmd. Je bent van harte welkom op ons gezellige kantoor maar we zorgen er ook voor dat je thuis prettig aan de slag kunt. 

En dit ook

 • Ook buiten het werk doen we regelmatig leuke dingen met elkaar. We zijn een ster in borrelen, zijn competitief genoeg om elkaar sportief uit te dagen en je zal niet de eerste - en ook zeker niet de laatste - zijn die flink wat nieuwe vrienden maakt op de werkvloer. 
 • Koffie in allerlei soorten en maten. Want niet ál onze collega’s nemen genoegen met een lekkere kop automaatkoffie. Je kunt daarom altijd wel ergens een bakkie verse cafetière-, pour over- of filterkoffie scoren. 
 • Een gezellige kantine waar je in je pauze geheel naar eigen smaak een tosti kan bouwen. Op vrijdag mag je je tostikunsten achterwege laten want dan staan er heerlijke broodjes van Heren van Beest voor ons klaar.  

Zo word jij onze nieuwe Senior Backend Developer

 1. Zin gekregen om te solliciteren? Leuk! We zijn erg nieuwsgierig naar je motivatie en cv. 
 2. In een eerste (video)gesprek leren we je graag kennen. We bespreken waarom je bij ons aan de slag wil en wat je van ons verwacht. 
 3. Zijn wij - en jij ook - enthousiast geworden na het eerste gesprek? Dan vragen we je om (thuis) aan de slag te gaan met een technisch assessment. 
 4. In het tweede gesprek bespreken we de uitkomsten hiervan en gaan we dieper in op jouw werk. 
 5. Welkom bij Mobiel.nl! Proost! 

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.

of