SEO Specialist

Functieomschrijving

Zoekwoorden, linkbuilding, technische analyses: jouw ogen beginnen te stralen als het hierover gaat. Jij zet steeds alles op alles voor de allerhoogste posities in zoekmachines. Je hebt al een aantal jaar SEO-ervaring op de teller staan en vindt het leuk om strategisch aan de slag te gaan. Dat je daarvoor veel samenwerkt met collega’s van verschillende disciplines vind je compleet logisch en doe je met groot gemak en plezier. Jij krijgt en houdt alle neuzen dezelfde kant op om de vindbaarheid van onze telefoons en abonnementen verder uit te bouwen en die van telefoonaccessoires flink te laten groeien.

Functievereisten

Dit zijn wij

Tussen al het aanbod van mobiele telefoons en abonnementen de beste deal vinden is best chaotisch. Daarom zijn wij er, Mobiel.nl. Wij zetten alle abonnementen en smartphones overzichtelijk op een rijtje, zodat onze klanten slim zelf kunnen kiezen en kopen wat het beste bij ze past. Dat kunnen we als geen ander en toch willen we er met onze 120 collega’s nóg beter in worden. Een ijzersterke SEO Specialist is dan ook precies waar we naar op zoek zijn.


Dit ga je doen

Als SEO Specialist ben je dagelijks bezig met de organische groei van Mobiel.nl. Je bent en houdt jezelf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van techniek, content en linkbuilding en zet deze met gemak om in concrete actiepunten. Je gaat hier vervolgens mee aan de slag óf je activeert de juiste collega’s. Omdat we een flinke e-commercespeler zijn, rijkt SEO veel verder dan jouw functie alleen. Je werkt dan ook veel samen met veel collega’s van verschillende disciplines. Jij zorgt bijvoorbeeld voor synergie tussen SEA en SEO, adviseert Category Management hoe onze online etalage kan worden geoptimaliseerd en werkt samen met onze Product Owner als het gaat om het inrichten van de sitestructuur. Daarnaast zorg je voor een vlekkeloze samenwerking met ons digital marketing bureau. Hoe je iedereen met je meekrijgt? Door jouw feilloze communicatieve skills en je datadriven werkwijze. Dit alles leidt tot onderstaand takenpakket:


 • Je rolt onze SEO-strategie en executie uit, bewaakt en optimaliseert ‘m.
 • Je analyseert, monitort en deelt de SEOresultaten. Denk daarbij aan rankings, verkeer enz.
 • Uitgebreid zoekwoorden- en concurrentieonderzoek kunnen we makkelijk aan jou overlaten.
 • Je adviseert hoe de techniek en structuur van de website verder geoptimaliseerd kunnen worden.
 • Je onderbouwt onze contentstrategie met data en rolt ‘m samen met de content marketeer uit.


Dit ben jij

 • Je hebt minstens 2 jaar relevante SEO-ervaring.
 • Je bent zowel commercieel als analytisch ingesteld.
 • Je bent communicatief ijzersterk en enige projectmanagementskills zijn jou niet vreemd.
 • Je hebt actuele kennis van programma’s zoals Google Analytics, Google Search Console en Ahrefs.
 • Je hebt een hbo- of wo-diploma op zak.
 • Je hebt zin om 32-40 uur per week aan de slag te gaan als SEO Specialist.


Wij beloven

 • Een ontzettend slim en gezellig marketingteam waarin samenwerken voorop staat.
 • Een goed salaris, 25 vakantiedagen per kalenderjaar (o.b.v. 40 uur), reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, pensioenregeling en korting op ál onze toestellen en accessoires.
 • Alle ruimte voor nieuwe initiatieven en goede ideeën. We zoeken iemand die ons helpt Mobiel.nl naar een nog hoger niveau te tillen.


En dit ook

 • Ook buiten het werk doen we vaak leuke dingen met elkaar. We zijn een ster in borrelen, zijn competitief genoeg om elkaar sportief uit te dagen en organiseren met de marketingcollega’s regelmatig een teambuildingsactiviteit.
 • Koffie in allerlei soorten en maten. Want niet ál onze collega’s nemen genoegen met een lekkere kop automaatkoffie. Je kunt daarom altijd wel ergens een bakkie verse cafetière-, pour over- of filterkoffie scoren.
 • Een zonovergoten dakterras waar we regelmatig gezellig met elkaar lunchen of het weekend inluiden met een biertje.


Zo word jij onze nieuwe SEO Specialist

 1. Zin gekregen om te solliciteren? Leuk! We zijn erg nieuwsgierig naar je motivatie en cv.
 2. In een eerste (video)gesprek leren we je graag kennen. We bespreken waarom je bij ons aan de slag wil en wat je van ons verwacht.
 3. Zijn wij -en jij ook- enthousiast geworden na het eerste gesprek? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek waarin je kennismaakt met nog twee collega’s.
 4. Natuurlijk bellen we, na overleg met jou, even met je huidige of vorige werkgever om te horen of zij net zo enthousiast zijn als wij.
 5. Tijd om je contract te ondertekenen. Op naar een glansrijke carrière als SEO Specialist!


Wil je meer weten over deze functie of de procedure? Mail dan naar Maartje.