Software Engineer Back-end

Functieomschrijving

Miljoenen bezoekers vertrouwen op mobiel.nl voor het vergelijken en kopen van een telefoon met of zonder abonnement. Wij bieden een platform dat klanten in staat stelt de beste en slimste keuze te maken uit talloze combinaties. Om dit snel en soepel te laten werken hebben we tal van services en systemen die door ons dev-team worden ontwikkeld en onderhouden.

We werken met een team van 14 developers en designers aan een snel en modern platform met als doel een ijzersterke klantervaring. We maken gebruik van o.a. JavaScript (Typescript), React/Redux en GraphQL aan de Front-end en Ruby on Rails en Elixir aan de Back-end. Met jouw expertise willen we onze applicaties nog slimmer en persoonlijker maken. Gericht en iteratief werken we toe naar onze lange termijndoelen. 


Wat betekent dit voor jou

Een goede gebruikerservaring is niet enkel de pixels op de juiste plaats. Met jouw Software Engineering achtergrond weet je dat het goed structureren van code en datamanagement minstens zo belangrijk zijn. Je werk is schaalbaar, efficiënt en beheersbaar.

Je komt te werken in een ambitieus team dat bouwt aan een tiental applicaties die samen de motor vormen van ons bedrijf. Het producten- en abonnementenbeheer, de verwerking van bestellingen en controle op de resultaten wordt mede door jou bedacht en ontwikkeld. Jouw code heeft grote impact op de ervaring van de klant. Dat betekent dat iedere goede review ook een compliment voor jou is.

Functievereisten

Dit vragen we van jou

 • Je hebt een hbo/wo Software Engineering opleiding afgerond
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als software engineer
 • Je kan helder technische concepten overbrengen aan collega’s en bent zelf natuurlijk nooit uitgeleerd
 • Je hebt ervaring met talen zoals Ruby, Python, C#, Elixir of Java
 • Je hebt meer verbondenheid met Software Craftmanship dan met Enterprise
 • Werken in een snelle Continuous Integration & Deployment-omgeving maakt je enthousiast. We releasen zo vaak als nodig is
 • Je hebt affiniteit met DevOps
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk

Dit hebben wij je te bieden

 • Een goed salaris, 25 vakantiedagen per kalenderjaar (o.b.v. 40 uur), reiskostenvergoeding en goede pensioenregeling
 • We werken met veel jonge talentvolle collega’s. We vinden jouw ontwikkeling belangrijk, net zoals een goede werk/privé balans
 • Je mag zelf kiezen waar je werkt, we verwachten je - als de coronamaatregelen het toelaten - ongeveer de helft van de tijd op kantoor
 • Heb je boeken of ander studiemateriaal nodig? Geen probleem, dat regelen we. Welke laptop? Mac, Linux? Kies maar. Toch Windows? Overtuig ons ;)

En dit ook..

 • Ook buiten het werk doen we af en toe leuke dingen met elkaar. Voor via Zoom een escaperoom, Crazy 88 of bingo spelen draaien wij onze hand niet meer om en we kijken uit naar het inhalen van onze bijna heiligverklaarde kerstborrel
 • We houden van gezelligheid en zijn trots op onze informele cultuur
 • Koffie in allerlei soorten en maten. Want niet ál onze collega’s nemen genoegen met een kop automaatkoffie. Je kunt daarom altijd wel ergens een verse cafetière-, pour over- of filterkoffie scoren

Zo word jij onze nieuwe Software Engineer Back-End

 1. Zin gekregen om te solliciteren? Leuk! We zijn erg nieuwsgierig naar je motivatie en cv en natuurlijk naar je werk. We zien daarom ook graag een link naar je portfolio.
 2. In een eerste (video)gesprek leren we je graag kennen. We bespreken waarom je bij ons aan de slag wil en wat je van ons verwacht.
 3. Zijn wij -en jij ook- enthousiast geworden na het eerste gesprek? Dan vragen we je om (thuis) aan de slag te gaan met een technisch assessment.
 4. In het tweede gesprek bespreken we de uitkomsten hiervan en gaan we dieper in op jouw werk.
 5. Natuurlijk bellen we, na overleg met jou, even met je huidige of vorige werkgever om te horen of zij net zo enthousiast zijn als wij.
 6. Tijd om je contract te ondertekenen. Proost en welkom!

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.