Robinsons in Scheveningen

Robinsons in Scheveningen

Op 20 augustus organiseerde Mobiel.nl in samenwerking met KPN een enerverende activiteit op het strand van Scheveningen: Expeditie Robinson. Elf teams streden tegen elkaar om de felbegeerde titel. Dus geen beachvolleybal deze keer, maar kevers eten, touwtrekken en een teamvlag maken.

Met de hoeveelheid fanatieke sporters binnen ons bedrijf, is een beetje competitie onvermijdelijk. Toch werden alle verwachtingen hierin overtroffen. In de oorlog om kaartjes die vuur, beschutting en eten vertegenwoordigen, was alles geoorloofd. Toen ook de korfballers besloten op te komen dagen en er hier en daar een sprinkhaan gegeten moest worden om toegang tot een team te verdienen, barstte de strijd in alle hevigheid los.

Er werd gezwoegd om de hoogste bamboetoren te maken en er ontstonden menselijke katapulten om zo ver mogelijk te schieten. Persoonlijke drempels werden overwonnen tijdens het eten van sprinkhanen en torren. Maar we kunnen niet allemaal de beste zijn, dus al snel gingen enkele fanatieke teams aan kop. Zo bleken sommige leden van team “Half Oranje” bijzonder slecht te zijn in het kinderspel memory en was team “Bi(n)k” juist heel goed in twee emmertjes (zee)water halen.

Onder het motto “winnen is belangrijker dan meedoen” is er wellicht een beetje valsgespeeld. Vanaf het moment dat de Golden Girls éven hun zuurverdiende kaartjes uit het oog verloren, gingen alle remmen los en was iedereen verdacht. Tot op de dag van vandaag is nog niet bewezen wie de schuldige is, al bestaan er flinke complottheorieën.

De eilandraad zorgde uiteindelijk voor gerechtigheid. Hier bleek dat in oorlog en liefde niét alles geoorloofd is. Daar waar bepaalde teams zich uitsluitend hadden gericht op de winst, werd snel duidelijk dat er op persoonlijk gebied meer geïnvesteerd had moeten worden in vriendschap. Team “Wij nemen Flex wel”, dat nog heel heldhaftig een te laat aangespoelde korfballer had opgenomen, werd wreed beroofd van alle kaartjes en onder luid gejoel gingen zij ten onder. “Team Naam” ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

Onder het genot van de nodige drankjes zijn alle teams beloond met een heerlijke barbecue en als klap op de vuurpijl konden we na zonsondergang vanaf het strand kijken naar een prachtige vuurwerkshow. En zo zou je bijna vergeten dat eerder op de dag de drang naar winst de sfeer nog beheerste. Gelukkig hebben we de polaroids nog!

Geschreven door:

Lisette

Commissie-analist

"Als commissie-analist valt er weinig te bloggen, gelukkig gebeurt er hier genoeg waarover wél geschreven kan worden!"

Geplaatst: 14-11-2016